Siirry pääsisältöön
Facebook Instagram

Vuokranmaksu

Vuokra maksetaan aina joka kuukausi Hämeenlinnan Asuntojen toimittaman vuokranmaksulomakkeen eräpäivien mukaisesti. Eräpäivä on aina kuun alussa. Vuokranmaksun yhteydessä maksetaan myös erilliskorvaukset kuten sauna- ja autopaikkamaksut.

Hämeenlinnan Asunnoilla on käytössä Intrum Oy:n muistutus- ja perintäpalvelut maksamattomien maksujen hoidossa. Hämeenlinnan Asunnot ei lähetä muistutus- ja perintäkirjeitä, vaan ne tulevat Intrumin kautta. Intrum lähettää asiakkaalle ensin yhden maksukehotuksen. Mikäli maksua ei suoriteta maksukehotuksella, velka siirtyy perintään. Tästä aiheutuu asiakkaalle maksumuistutus- ja perintäkuluja. Pahimmillaan maksamattomat velat voivat johtaa vuokrasopimuksen purkuun ja häätöön. Vuokravelkatilanteissa tulee ottaa yhteyttä ensisijaisesti Intrumin asiakaspalveluun.

Paras tapa välttyä maksuhuomautuksilta ja lisäkuluilta, on maksaa vuokra eräpäivään mennessä.

Jos jostain syystä vuokranmaksusi kuitenkin viivästyy ja saat Intrumilta kirjeen, toimi näin:

Maksa lasku kirjeen maksutiedoilla eräpäivään mennessä, niin asia on sillä kunnossa.

Mikäli et pysty maksamaan laskua eräpäivään mennessä, nopein tapa saada apua, on kirjautua Oma Intrum -palveluun. Tähän tarvitset verkkopankkitunnukset sekä kirjeessä näkyvän asianumeron. Oma Intrum – palvelussa voit maksaa velkasi, ehdottaa maksusuunnitelmaa tai lähettää viestin Intrumin asiakaspalveluun.

Intrumin asiakaspalvelu puhelimitse 09 229 11954. Sähköpostilla: asuminen@intrum.com

Vuokravelkatilanne on aina vakava tilanne ja vaatii nopeaa puuttumista. Pahimmillaan maksamattomat vuokrat voivat johtaa asumisen päättymiseen ja tämän jälkeen uuden asunnon löytäminen luottotietomerkinnän takia voi olla hyvinkin vaikeaa. Hoitamaton vuokravelka johtaa sosiaalihuoltolain 35 § mukaiseen huolenilmaukseen sosiaaliviranomaiselle.

Tarvittaessa saat ohjeita ja neuvontaa vuokranmaksuun liittyvissä asioissa myös Hämeenlinnan Asuntojen vuokravalvojilta ja asumisneuvojilta.