Siirry pääsisältöön
Facebook Instagram

Turvallisuus

Vakuutukset

Hämeenlinnan Asunnot on vakuuttanut kaikki omistamansa kiinteistöt kiinteistön täysarvovakuutuksella. Vakuutus kattaa kiinteistölle aiheutuneet vahingot vakuutusehtojen mukaan.

Kiinteistövakuutus ei korvaa mahdollisia asukkaiden henki- ja irtaimistovahinkoja. Esimerkiksi vesivahingon sattuessa kiinteistövakuutus ei korvaa asukkaan kastuneita huonekaluja ja muuta irtaimistoa tai muuttokustannuksia. Tämän vuoksi asukkaalla on tärkeää olla kotivakuutus.

Avainturvallisuus

Huolehdi, että asuntosi avaimet eivät joudu vääriin käsiin. Älä koskaan merkitse osoitetta avaimenperään. Asunnon vuokralainen on vastuussa lainassa olevista avaimista. Mikäli kadotat avaimen, ota yhteys lukkoliikkeeseen. Löydät lisätietoja kohdasta avaimet.

Kadonnut avain johtaa yleensä lukon uudelleensarjoitukseen viimeistään vuokralaisen muuttaessa pois. Vuokranantaja arvioi, milloin lukon uudelleen sarjoitus on aiheellista suorittaa. Sähkölukituksia voidaan koodata ilman lukon sarjoitusta. Mikäli lukkoja joudutaan sarjoittamaan uudelleen, tai sähkölukitukseen joudutaan tekemään uusia koodauksia tai teettämään lisäavaimia kadonneiden avainten tilalle, vuokralainen vastaa kustannuksista. Vuokrasopimuksen päätyttyä lainassa olevat avaimet tulee palauttaa sovitusti.

Yleinen kiinteistön turvallisuus

Huolehdi kiinteistön tiloissa liikkuessa, että kiinteistön ulko-ovet, sekä muiden yleisien tilojen ovet sulkeutuvat ja lukittuvat asianmukaisesti. Huolehdi että ”ulkopuolisia” henkilöitä ei pääse kiinteistön yleisiin tiloihin. Mikäli havaitset rikkoutuneita lukituksia tai muita turvallisuuteen vaikuttavia seikkoja, niin ilmoitathan niistä viipymättä huoltoon.

Palovaroitin

Pelastuslaki edellyttää, että kaikissa asunnoissa on oltava palovaroitin. Palovaroittimen hankinnasta ja sen kunnossapidosta vastaa vuokralainen. Asunnon jokainen kerros, sekä niihin yhteydessä olevat kellarikerrokset ja ullakot on varustettava vähintään yhdellä palovaroittimella. Asunnon jokaisen kerroksen tai tason alkavaa 60 m² kohden on oltava vähintään yksi palovaroitin. Varmista säännöllisesti, että palovaroitin on toimintakuntoinen. Vaihda paristo viimeistään heti, kun varoitin ilmaisee pariston loppumisen varoitusäänellä.

Pelastussuunnitelma

Kiinteistöjen pelastussuunnitelmat löytyvät Hämeenlinnan Asuntojen sivuilta kohdasta asukkaalle, pelastussuunnitelmat. Voitte käydä tutustumassa kiinteistökohtaisiin pelastussuunnitelmiin.