Siirry pääsisältöön
Facebook Instagram

Lemmikit

Hämeenlinnan Asuntojen asuntoihin ovat myös lemmikit tervetulleita asumaan. Lemmikin omistajan tulee kuitenkin huolehtia siitä, ettei lemmikki yksin ollessaan häiritse naapureita esimerkiksi haukunnallaan kohtuuttomasti. Koira saattaa haukahtaa tai haukkua lyhyen aikaa, jos se esimerkiksi kuulee ääniä rappukäytävästä, naapurista tai ulkoa. Tämä voidaan katsoa kuuluvan normaaleihin asumisen ääniin, joihin ei vuokranantajalla ole mahdollisuuta puuttua. Lemmikin omistajan on hyvä muistaa, ettei lemmikki ole yksin asunnossa kohtuuttoman pitkiä aikoja. Ammattimainen eläinten kasvattaminen ja hoitaminen asunnoissa ei ole sallittua.

Lemmikin omistajana asukas on vastuussa huoneiston tavallista suuremmasta kulumisesta tai vahingoista. Näitä ovat esimerkiksi purema- ja raapimisjäljet huoneiston pinnoilla, eritteiden aiheuttamat jäljet sekä haju- ja muut haitat, joiden ei voida tulkita johtuvan tavanomaisesta kulumisesta. Koiralle kannattaa hankkia luita ja muuta mielekästä tekemistä päivän ajaksi. Myös lemmikin kynnet kannattaa pitää lyhyinä ja esimerkiksi kissalle hankkia raapimispuu. Lisäksi kissan omistajan on huolehdittava siitä, ettei kissanhiekkaa joudu asunnon viemäreihin eikä vessanpönttöön. Tämä voi aiheuttaa viemärien tukkeutumisen, jolloin viemärin aukaisun kustannuksista voi vuokralainen olla vastuussa. Kissan hiekka-astiat on hyvä siivota säännöllisesti, ettei niistä aiheudu hajuhaittaa rappukäytävään tai naapurustoon.

Huoneistojen ulkopuolella lemmikkieläimet on pidettävä kytkettyinä. Mikäli asuntoon kuuluu huoneistopiha, se ei ole lemmikin käymälä vaan jätökset pitää kerätä sieltä välittömästi pois. Huolehdithan myös siitä, ettei lemmikki tee tarpeitaan kiinteistön piha-alueelle. Mikäli vahinkoja sattuu, jätökset tulee välittömästi kerätä ja toimittaa jäteastiaan.

Lemmikkien ja luonnonvaraisten eläinten ruokinta on kiinteistön piha-alueella ehdottomasti kielletty.