Siirry pääsisältöön
Facebook Instagram

Irtisanominen ja poismuutto

Kun irtisanot asunnon, vuokrasopimus päättyy seuraavan kalenterikuukauden viimeisenä päivänä. Irtisanominen on tehtävä vuokranantajalle todistettavasti joko täyttämällä irtisanomisilmoituslomake tai sähköisesti kohdassa asioi verkossa. Mikäli vuokrasopimuksessa on kaksi allekirjoittajaa, on molempien tehtävä irtisanominen omalta osaltaan, jos molemmat muuttavat.

Irtisanomisen voi tehdä myös sähköisesti

Jos toinen vuokralainen jää asumaan, irtisanoo poismuuttava vuokrasopimuksen vain omalta osaltaan.

Ohjeita poismuuttoon

Vuokralaisen pois muuttaessa lähetämme viimeisen kuukauden alussa sähköpostitse linkin poismuutto-ohjeeseen, johon voit kirjata huomioita ja ottaa myös valokuvia asunnosta ja lähettää sen Hämeenlinnan Asunnoille tai sähköpostin puuttuessa paperisen poismuutto-ohjeen. Ohjeesta löydät tarkemmat tiedot avainten palauttamiseen ja poismuuttosiivoukseen.

Muuttoon liittyy paljon muistettavaa. Muuttajalla on hoidettavia asioita melkoinen määrä, on hyvä tietää millaisia velvollisuuksia ja vastuita vuokra-asunnosta muuttamiseen liittyy. Olemme keränneet muistin tueksi ohjeita poismuuttoon. Jos olet jostain epävarma ota yhteys toimistoomme tai isännöitsijään, selvitämme yhdessä miten toimia.