Siirry pääsisältöön
Facebook Instagram

Jätehuolto

Asukkaat pystyvät jokainen osaltaan vaikuttamaan jätemaksuihin ja onhan jätteiden lajittelu myös ympäristöteko. Siksi on tärkeää, että lajittelemme tuottamamme jätteet mahdollisimman tarkasti.  Kaikissa Hämeenlinnan Asuntojen kiinteistöissä lajitellaan jätteitä. Jätekatoksesta löytyy seuraavat astiat; sekajäte, muovi, biojäte, lasi, metalli, pahvi/keräyskartonki sekä keräyspaperi. Jätepisteistä löydät opastetaulut jätteiden oikeaoppiseen lajitteluun.

Isot jäte-erät sekä esimerkiksi rikkinäiset huonekalut eivät kuulu kiinteistön jätepisteeseen. Asukkaan tulee itse toimittaa huonekalut, elektroniikka- ja sähköromut, autonrenkaat ja ongelmajätteet sekä muut isot jätteet kaatopaikalle tai muihin vastaanottopisteisiin. Osa sähkö- ja elektroniikkalaitteista myyvistä kaupoista vastaanottaa kotitalouksien sähkö- ja elektroniikkaromua. Kiertokapula ottaa vastaan suuria jäte-esineitä, sähkö- ja elektroniikkaromua, vaarallisia jätteitä sekä remontti- ja rakennusjätteitä.

Haravointijätettä voi laittaa pienissä erissä pussitettuna sekajäteastiaan. Asukkaiden järjestämissä kevät- ja syystalkoissa syntyvän puutarhajätteen keräyksestä ja kuljetuksesta sovittava erikseen Hämeenlinnan Asuntojen kanssa.

Mikäli sinulla on huomautettavaa kiinteistön jätehuollosta, olethan yhteydessä kiinteistösi huoltohenkilöön.