Siirry pääsisältöön
Facebook Instagram

Asumishäiriöt

Tavanomaiset asumisen äänet kuuluvat sekä kerros- että rivitaloasumiseen eivätkä ne näin ollen ole häiritsevää asumista. Suihkussa ja wc:ssä käynnit kuuluvat normaaleihin elämisen ääniin kaikkina vuorokauden aikoina. Lasten leikeistä ja kävelemisestä kantautuvat äänet ovat myös tavanomaisia elämisen ääniä. Yörauhan aikaan kello 22.00 -07.00 kovien äänien aiheuttamista on kuitenkin vältettävä.

Toisinaan naapuruussovun säilyttäminen erilaisten elämäntapojen vuoksi saattaa olla haastavaa. Mikäli naapuri häiritsee asumista esimerkiksi kovaäänisellä musiikin kuuntelulla tai juhlinnalla. Aluksi kannattaa käydä keskustelemassa suoraan häiriön aiheuttajan kanssa. Voi olla, että häiriön aiheuttaja ei itse tiedä aiheuttavansa häiriötä naapureille. Mikäli häiriöt keskustelusta huolimatta jatkuvat, voit ilmoittaa asiasta Hämeenlinnan Asunnoille paperisella lomakkeella. Oikeusturvan takaamiseksi häiriöilmoitus tulee tehdä kirjallisesti. Jokaisen häiriötä kokeneen henkilön/talouden tulee tehdä oma häiriöilmoitus. Ilmoitukset käsitellään ja häiriöihin puututaan, mikäli ne ovat sen laatuisia, että vuokranantaja voi niihin puuttua.

Tulosta häiriöilmoituskaavake

Ilmoituksesta tulee ilmetä seuraavat asiat

  1. Selvitä tarkasti, mistä huoneistosta häiriö aiheutuu.
  2. Tarkka maininta häiriön ajankohdasta, eli päivämäärä ja kellonajat.
  3. Kuvaus häiriön laadusta (pelkkä viittaus “usein toistuvaan häiriöön” ei ole riittävä).
  4. Muista allekirjoittaa ilmoitus sekä liittää mukaan yhteystietosi.

Mikäli häiriötilanne on akuutti (juhlinnan äänet yöaikaan) tai kyseessä on esimerkiksi väkivaltatilanne tai tilanne on muuten uhkaava, ota yhteys suoraan hätäkeskukseen 112. Asiasta on hyvä myös tehdä häiriöilmoitus.

Häiriöilmoituksen palautus:

Toimistomme ulko-oven vieressä on lukollinen postilaatikko (Raatihuoneenkatu 7), johon lomakkeen voi palauttaa joko itse tuomalla tai kirjepostina. Voit myös ottaa täytetystä lomakkeesta kuvan ja lähettää sen sähköpostilla

asiakaspalvelu@hameenlinnanasunnot.fi