Siirry pääsisältöön
Facebook Instagram

Huoneisto­tarkastukset

Huoneistossa suoritetaan irtisanomisilmoituksen jälkeen mahdollisesti ennakkotarkastus, jossa arvioidaan huoneiston kuntoa, sekä korjaustarpeita.

Lopputarkastus huoneistossa toteutetaan aina poismuuton jälkeen, jossa arvioidaan asunnon kunto tyhjänä ja siivottuna. Tarkastuksella todetaan huoneiston hoito- ja kunnossapitovastuiden toteutuminen vuokralaisen osalta. Mikäli lopputarkastuksella todetaan huomautettavaa, voidaan vuokralaiselle antaa mahdollisuus korjata asunnon kunto, niin että hoito- ja kunnossapitovastuu toteutuu. Mikäli vuokralainen ei saata asuntoa siihen kuntoon, että vuokralaisen hoito- ja kunnossapitovastuu toteutuu niin, korjaus- ja siivouskustannukset pidätetään kustannuksien mukaan vuokravakuudesta. Mikäli vuokravakuus ei riitä kattamaan korjauskustannuksia, niin vuokralaista laskutetaan vielä erillisesti aiheutuvien kustannuksien mukaisesti.

Huoneistossa voidaan toteuttaa myös asumisen aikana huoneistotarkastuksia, joista ilmoitetaan kirjeellä hyvissä ajoin ennen tarkastuskäyntiä. Mikäli ennakkoon ilmoitetulla tarkastusajankohtana vuokralainen ei ole paikalla, niin tarkastuskäynti suoritetaan yleisavaimilla. Tarkastuksen ajankohtana vuokralaisen tulee varmistaa, että lemmikkieläimet eivät aiheuta estettä tai haittaa tarkastuksen suorittamiselle. Asuntotarkastuskirjeen saatua voi olla yhteydessä Hämeenlinnan Asuntojen asiakaspalveluun, jos tarkastukseen liittyen on jotakin kysyttävää tai ilmoitettavaa.